2018 1Nytt nummer av Clarté!

Mikael Nyberg skriver om taxibranschen där ny teknik blandas med hundraåriga arbetsvillkor, Erik Bohman skriver om sopkonflikten i Stockholm, Andreas Nyman om offentlig upphandling, Linnea Garli om bokserien Folkrörelse på arbetsplatsen, Frances Tuuloskorpi om konflikten i Göteborgs hamn och mycket, mycket mer.

Beställ nya numret av Clarté!

För mig, som har självinsikten attöppet stå för att jag är rabulist och häcklare i mångt ochmycket, är det fantastiskt när borgerlighetens handgångna mäninom kultursektorn skriver skämten om sig själva. Det finns någraexempel på sådana personer som fascinerar mig mycket. Här vill jaggå in på en av dem, Ulf Brunnberg.

Till att börja med vill jag tacka Ulf,utan honom skulle svenskt kulturliv inte vara lika roligt. Hansskådespelarinsatser är bra men det är inte dem jag i första handtänker på. Brunnberg gör ofta saker som män vid sina sinnens ochsin självbevarelsedrifts fulla bruk inte skulle ge sig in på. En avde saker han gjort är att engagera sig i Lidingöpartiet.Lidingöpartiet är ett utbrytarparti ur moderaterna på Lidingö.Det fantastiska med partiet är att de är utvecklingskritiska, detycker att det bor för mycket folk på Lidingö. Det är i sigväldigt komiskt med ett invånarantal strax över 14.000.Moderaterna var helt enkelt inte tillräckligt blåa för Brunnbergsom istället valde ett konkret borgerligt och utvecklingsfientligtparti. Detta har stundtals gjort Brunnbergs offentliga liv litebesvärligt och det är just detta jag tycker är roligt. Hade detvarit så att denne man helt enkelt engagerade sig i ett borgerligtparti och i övrigt helt enkelt var folkkär svensk skådespelare såhade kanske inte så många funderat vidare över den saken. Men nuräcker det inte med detta. Brunnberg är proffs på att sägakorkade saker i media. Det kan vara lite av ett problem. När han iFilip och Fredriks program Breaking News blivit intervjuad ringde hanproducenten för att stoppa sändningen. Programmet sändes ändåoch Brunnberg vidtar nu rättsliga åtgärder.

Veckan dessförinnan hade sammefantastiske man sagt att det var den svenska feminismens fel att enkvinnlig vakt på ett häkte misshandlats till döds av en fånge.Anledningen Brunnberg angav var helt enkelt att "tjejer ska inte hasådana jobb, det är för oss grabbar". Det hela mynnade ut i enindignationsstorm i sociala medier.

Veckan innan detta hade Brunnbergtillsammans med bland annat programledaren David Helenius beklagatsig offentligt i Aftonbladet över det faktum att en ny sjöfyllerilagförbjöd sjöfylleri. Detta var dålig stil ansåg Brunnberg medkollegor. Detta på grund av den ovedersägliga rätten att i likhetmed skådespelarkollegan Mikael Persbrandt supa sig plakat och ta ensväng med sin 10.000.000kronors motorbåt.

Varför skriver jag nu om dettatriviala? Brunnberg verkar ju vara en man som helt enkelt inte haralla vassa knivar i lådan utan jonglerar med dem och är jäkligtdålig på det och som följd härav får en kniv i foten då och då.Personligen skulle jag säga att detta är anledning nog. Detta äringen djupsinnig artikel. Det är en artikel från ettindividualistiskt perspektiv. Jag tycker att Ulf Brunnberg är en avsvensk borgerlighets största tokstollar vilket helt enkelt görhonom förtjänt av lite uppmärksamhet av oss här på Clarté. Fåsvenska borgare har bjudit oss socialister på så många billigapoäng, leenden och asgarv som Ulf Brunnberg. Detta är enhyllningsartikel och med den vill jag säga: Tack Ulf för allt!

Kommentarer

0 #3 William Andersson 2013-04-07 16:19
Har inga ambitioner att nå upp till de kunskapens höjder där Follad rör sig. Vill bara förklara vad jag menar med rasistiskt manshat. Jag syftar på alla de uttalande från feminister där män beskrivs som en genetisk felkonstruktion. Byt i FI: s program ut ordet " man" mot "turk" så kanske du förstår vad jag menar. DO hade definitivt varit intresserad.
0 #2 Follad 2013-04-06 21:52
Rasistiskt manshat? Det var nytt! Snacka om okunskap...
0 #1 William Andersson 2012-09-14 00:19
Med Brunnberg kan man väl säg att tok-maskulinismen fötts i Sverige som motpol mot tok-feministernas i FI:s närmast rasistiska manshat. De är varandras motpoler men tjänar varandras intressen iom att ingen av dem är för jämställdhet mellan könen. Ungefär samma udda allians som Bush-Usama.

Kommentarer kan inte längre lämnas till denna artikel.

Nytt på Clartébloggen

Saknader

Anders Björnsson - 16 maj 2018

Kulturjournalisten Håkan Lindgren gör ett intellektuellt kardinalfel, när han i en artikel om Kommunistiska Manifestet på Karl Marx’ 200-årsdag angriper denna tunna, av Karl Marx och Friedrich Engels gemensamt författade lunta för vad som saknas där (Svenska Dagbladet 5/5 2018): ”Mänskliga eller...

Läs mer...

Ingen ängslighet för det revolutionära marxistiska arvet

Daniel Hedlund - 15 maj 2018

Jag var den som tog emot telefonsamtalet från enhetschefen på ABF Stockholm och direkt ifrågasatte denne när han ställde in seminariet ”Marx 200e födelsedag” på ABF-huset den 5 maj. I tidningen ETC uttalade jag mig därefter om det inträffade i egenskap av ordförande för Clarté. Tord Björk har nu...

Läs mer...

Satans Mördare

Daniel Cederqvist - 15 maj 2018

Återigen visar den israeliska apartheidregimen sitt sanna ansikte när militären besinningslöst mejar ner demonstranter som protesterar mot att USA nu flyttar sin ambassad till Jerusalem. Ambassadflytten är en avsiktlig provokation från USA:s sida, i Donald Trump har sionisterna en trogen allierad. I...

Läs mer...

Läs Clarté på nätet! Nr 4/17 Nu spricker bostadsbubblan

Bildtext

Edouard Louis - "Litteraturen en plats för motstånd"

Monika Zaleska - 31 mars 2018

Edouard Louis debutroman Göra sig kvitt Eddy Bellegueule är en roman om hans liv. Eddy Bellegueule...

Läs mer...

Bildtext

Dubbla självmål av fackliga ledare

Kurt Junesjö - 31 mars 2018

Regeringen har gått till generalangrepp på strejkrätten. En statlig utredning arbetar med stora...

Läs mer...