Glöm inte att ha ljudet på i din webbläsare.

Beställ nya numret av Clarté!

 

För mig, som har självinsikten attöppet stå för att jag är rabulist och häcklare i mångt ochmycket, är det fantastiskt när borgerlighetens handgångna mäninom kultursektorn skriver skämten om sig själva. Det finns någraexempel på sådana personer som fascinerar mig mycket. Här vill jaggå in på en av dem, Ulf Brunnberg.

Till att börja med vill jag tacka Ulf,utan honom skulle svenskt kulturliv inte vara lika roligt. Hansskådespelarinsatser är bra men det är inte dem jag i första handtänker på. Brunnberg gör ofta saker som män vid sina sinnens ochsin självbevarelsedrifts fulla bruk inte skulle ge sig in på. En avde saker han gjort är att engagera sig i Lidingöpartiet.Lidingöpartiet är ett utbrytarparti ur moderaterna på Lidingö.Det fantastiska med partiet är att de är utvecklingskritiska, detycker att det bor för mycket folk på Lidingö. Det är i sigväldigt komiskt med ett invånarantal strax över 14.000.Moderaterna var helt enkelt inte tillräckligt blåa för Brunnbergsom istället valde ett konkret borgerligt och utvecklingsfientligtparti. Detta har stundtals gjort Brunnbergs offentliga liv litebesvärligt och det är just detta jag tycker är roligt. Hade detvarit så att denne man helt enkelt engagerade sig i ett borgerligtparti och i övrigt helt enkelt var folkkär svensk skådespelare såhade kanske inte så många funderat vidare över den saken. Men nuräcker det inte med detta. Brunnberg är proffs på att sägakorkade saker i media. Det kan vara lite av ett problem. När han iFilip och Fredriks program Breaking News blivit intervjuad ringde hanproducenten för att stoppa sändningen. Programmet sändes ändåoch Brunnberg vidtar nu rättsliga åtgärder.

Veckan dessförinnan hade sammefantastiske man sagt att det var den svenska feminismens fel att enkvinnlig vakt på ett häkte misshandlats till döds av en fånge.Anledningen Brunnberg angav var helt enkelt att "tjejer ska inte hasådana jobb, det är för oss grabbar". Det hela mynnade ut i enindignationsstorm i sociala medier.

Veckan innan detta hade Brunnbergtillsammans med bland annat programledaren David Helenius beklagatsig offentligt i Aftonbladet över det faktum att en ny sjöfyllerilagförbjöd sjöfylleri. Detta var dålig stil ansåg Brunnberg medkollegor. Detta på grund av den ovedersägliga rätten att i likhetmed skådespelarkollegan Mikael Persbrandt supa sig plakat och ta ensväng med sin 10.000.000kronors motorbåt.

Varför skriver jag nu om dettatriviala? Brunnberg verkar ju vara en man som helt enkelt inte haralla vassa knivar i lådan utan jonglerar med dem och är jäkligtdålig på det och som följd härav får en kniv i foten då och då.Personligen skulle jag säga att detta är anledning nog. Detta äringen djupsinnig artikel. Det är en artikel från ettindividualistiskt perspektiv. Jag tycker att Ulf Brunnberg är en avsvensk borgerlighets största tokstollar vilket helt enkelt görhonom förtjänt av lite uppmärksamhet av oss här på Clarté. Fåsvenska borgare har bjudit oss socialister på så många billigapoäng, leenden och asgarv som Ulf Brunnberg. Detta är enhyllningsartikel och med den vill jag säga: Tack Ulf för allt!

Kommentarer

0 #3 William Andersson 2013-04-07 16:19
Har inga ambitioner att nå upp till de kunskapens höjder där Follad rör sig. Vill bara förklara vad jag menar med rasistiskt manshat. Jag syftar på alla de uttalande från feminister där män beskrivs som en genetisk felkonstruktion. Byt i FI: s program ut ordet " man" mot "turk" så kanske du förstår vad jag menar. DO hade definitivt varit intresserad.
0 #2 Follad 2013-04-06 21:52
Rasistiskt manshat? Det var nytt! Snacka om okunskap...
0 #1 William Andersson 2012-09-14 00:19
Med Brunnberg kan man väl säg att tok-maskulinismen fötts i Sverige som motpol mot tok-feministernas i FI:s närmast rasistiska manshat. De är varandras motpoler men tjänar varandras intressen iom att ingen av dem är för jämställdhet mellan könen. Ungefär samma udda allians som Bush-Usama.

Kommentarer kan inte längre lämnas till denna artikel.

Nytt på Clartébloggen

Mysteriet Novichok

Hans Isaksson - 19 mars 2018

Ständigt denna Putin!  Hur hinner denne vesslelika man ställa till allt jävulskap överallt , från sändningsavbrott i Melodinfestivaler, bombningar av sjukhus i Syrien, olagligt återtagande av Krim, orala  och skriftliga  trollattacker mot Sverige med hjälp av  Hanif Bali och Sd? Och nu, ett par veckor...

Läs mer...

Uttalande om hamnarbetarnas föreningsrättsstrid

Styrelsen - 18 mars 2018

Påbud har utgått från arbetsgivarorganisationen Sveriges Hamnar om att dess medlemmar måste avbryta allt samarbete med Hamnarbetarförbundet och dess avdelningar. Även i de hamnar där förbundet organiserar en överväldigande majoritet av de anställda. Medlemsföretag som tillåter organisationens...

Läs mer...

Slutreplik av Kerstin Stigsson

Kerstin Stigsson - 12 mars 2018

Denna artikel är en slutreplik i en diskussion på Clartébloggen som startades av Kerstin Stigsson den 5 mars med svar av Jenny Tedjeza den 8 mars. För fortsatt diskussion hänvisas till möjligheten att lämna kommentarer på artiklarna. Jenny Tedjeza anklagar mig för att vara ohederlig och osaklig....

Läs mer...

Läs Clarté på nätet! Nr 3/17 Hundraåringen som försvann

Bildtext

Lenin om revolutionen

V.I. Lenin - 26 december 2017

Ryssland var inte moget för revolutionen. Tesen har upprepats många gånger sedan 1917. Här är...

Läs mer...

Bildtext

Om Lenin

Hjalmar Branting - 26 december 2017

I dag framställs Lenin ofta som en olycka för Ryssland. 1924, efter hans död, värderades han på...

Läs mer...

Bildtext

Ukraina i väntan på bolsjevikerna

Benny Andersson - 26 december 2017

I början av 1900-talet var Ukraina en av det ryska imperiets mest industrialiserade delar. 70...

Läs mer...