Clartéister i Stockholmstrakten!

Just nu pågår det en strid om villkoren för Stockholms sopgubbar. Den medför sopberg för Stockholms hushåll och avtalsdumpning för sopgubbarna. Den stora majoriteten av de som hämtar våra sopor vägrar att bryta det fackliga löftet, och har därför stämts av sin före detta arbetsgivare, sopföretaget RenoNorden, till Arbetsdomstolen för vilda stridsåtgärder.

Den 22/10 arrangeras en stödföreställning av pjäsen "Hopsnackat" på ABF-huset i Stockholm. Hopsnackat är en timmes ilsken och glad teater, inspirerad av midsommarstrejken på sopföretaget Resta år 2010, och andra verkliga händelser på olika arbetsplatser.

Förboka biljetter till föreställningen via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Priset är från hundra kronor. Insamlade medel går till sopgubbarnas konfliktkostnader och eventuella AD-böter.

RenoNorden vann upphandlingen med ett skambud. Deras kalkyler bygger på ett knäckt arbetarkollektiv. Vinner sopföretaget kommer andra arbetsgivare ta efter. Vinner sopgubbarna kommer andra arbetare ta efter.

För mer information: https://folkrorelselinjen.wordpress.com/…/hopsnackat-stodf…/